
PAISA ERRETILUA
Janari ugari honek arroz zuria, frijole gorriak, haragi eho edo xehatua, banana, txorizoa, artoa, txerri txitxarroia, arrautza frijitua, arepa eta ahuakate bat izan ohi ditu.

«AJIACO«
Plater hau oilaskoarekin egindako zopa zuri bat da, bi edo hiru patata mota barietate bat, artoa, krema garratza, eta normalean arroz zuriarekin eta ahuakatearekin zerbitzatzen da.

TAMALAK
Kolonbiarrek, tradizionalki, tamalak jaten dituzte haragiarekin, barazkiekin, frutekin edo gaztarekin, eta artoz egindako jaki hori zerbitzatu eta prestatu egiten da banana hosto batean bilduta.

TXERRIKUME
Osagai nagusien artean, arbeila horia, txerri-haragia eta intsulsoa daude. Masa edo natilla moduko bat da, artoz eta panelaz egina, eta areparekin ere lagun daiteke.

ENPANADA
Kolonbiako enpanadak frijituak dira eta hainbat osagai dituzte: arroza, haragia, arrautza, patatak edo barazkiak.