Plater tipikoak

Paisa Erretilua

PAISA ERRETILUA

Janari ugari honek arroz zuria, frijole gorriak, haragi eho edo xehatua, banana, txorizoa, artoa, txerri txitxarroia, arrautza frijitua, arepa eta ahuakate bat izan ohi ditu.

«Ajiaco»

«AJIACO«

Plater hau oilaskoarekin egindako zopa zuri bat da, bi edo hiru patata mota barietate bat, artoa, krema garratza, eta normalean arroz zuriarekin eta ahuakatearekin zerbitzatzen da.

Tamalak

TAMALAK

Kolonbiarrek, tradizionalki, tamalak jaten dituzte haragiarekin, barazkiekin, frutekin edo gaztarekin, eta artoz egindako jaki hori zerbitzatu eta prestatu egiten da banana hosto batean bilduta.

Txerrikume

TXERRIKUME

Osagai nagusien artean, arbeila horia, txerri-haragia eta intsulsoa daude. Masa edo natilla moduko bat da, artoz eta panelaz egina, eta areparekin ere lagun daiteke.

Enpanada

ENPANADA

Kolonbiako enpanadak frijituak dira eta hainbat osagai dituzte: arroza, haragia, arrautza, patatak edo barazkiak.